u47.org

Skip to menu

Introductie

Welkom bij u47.org

Bulli © u47.orgWelkom bij de nieuwe en verbeterde u47.org website, de eerste webiste die gewijd is aan de geschiedenis van de Duitse type VIIB onderzeeër uit de tweede wereldoorlog, de U-47 en zijn legendarische commandant, houder van het "Ritterkreuz" Korvettenkapitän Günther Prien, de man achter het tot zinken brengen van het britse slagschip Royal Oak.

Günther Prien was een van de meest beroemde U-bootcommandanten uit de Tweede Wereldoorlog, en was deel van een elitegroep die een slachting uitvoerde in de koude diepte van de noordatlantische wateren in de boot die het nu beroemde embleem voerde dat bekend is als Der Stier von Scapa Flow- "De stier van Scapa Flow".

Hier vindt u de complete historie van de onderzeeër, inclusief overzichten van de tien patrouilles gedurende de noordatlantische campagne, het verhaal van de gedurfde aanval op de Royal Oak bij Scapa Flow, een kleine online winkel, een verzameling geweldige downloads en een online berichtenforum waar u kunt discussiëren over alles betreffende de U-47 en de U-bootoorlog.

Deze site is gemaakt als een historische referentie en als zodanig vertegenwoordigt het geen enkele politieke of ideologische overtuiging. Het is opgedragen aan alle slachtoffers van de oorlog op zee tussen 1939 en 1945, niet in de laatste plaats aan Günther Prien en de bemanning van de U-47, de 833 man die stierven op de Royal Oak en de duizenden andere onderzeebootmanschappen die hun thuisland ver achter zich lieten om nooit weer terug te komen.


Ihr Kaleun
Rick D. Joshua

Stop de persen: Door de activiteiten van e-mail verzamelaars en het feit dat mijn e-mail adres overspoeld wordt met ongewenste post, is het algemene e-mail adres veranderd. Verander uw contactgevens van U47.org in der_kaleun[@]u47.org. Vergeet niet de vierkante haken weg te halen, anders werkt het niet. Sorry voor het ongemak.

In association with amazon.com

Help fund u47.org!

Help keep the site free by offering a small hassle-free donation using Paypal... Click here for more information...

Add to Favourites!

Main Menu